Meny
Korridor_715x300

Det nye lyset

LED er den viktigste nyutviklingen av belysning siden de første lyspærene ble laget for over hundre år siden. De nye LED-lampene har et naturlig, mykt lys og et ekstremt lavt strømforbruk. Det gir deg muligheter til å lyssette inne og ute på helt nye måter.

Den mest opplagte fordelen ved LED er det minimale strømforbruket. opptil 80-90 % mindre enn tradisjonelle lyskilder. LED er god langsiktig økonomi, og et godt miljøvalg.

Men LED-lyskildene er mer enn bare en ny teknisk løsning. De åpner også for å bruke lys på nye måter.

Enklere å plassere

LED-lampene gir fra seg mye lys og lite varme. Det gjør at de kan plasseres på steder der tradisjonelle lyskilder er dårlig egnet.

Lang levetid

Ved optimale forhold varer en LED-kilde av god kvalitet opptil 50.000 timer, mot 2.500 timer for en vanlig lyspære. Økonomisk sett er LED derfor en gunstig løsning på lengre sikt.

Godt lysmiljø

LED-lampene er små, men gir mye lys. Det gjør det enkelt å møblere med lyset. Det er jo i overgangene mellom lys og skygge at de spennende effektene skapes.

God fargetemperatur

Tidligere ble LED ofte forbundet med hvitt og kaldt lys. Men dagens LED-lyskilder gir et lys som er svært likt tradisjonelle glødelamper, 2700k eller 3000K. 

Mykere lys

Når LED-kildene dimmes opplever mange at de får et ekstra mykt lys, uten skarpe kontraster mellom lys og skygge.

Robust

LED-lyskilder tåler vibrasjoner og på/av-sykluser godt, og de tåler lave temperaturer bedre enn kompaktlysrør. 

UV- og IR-fritt lys

LED-lyskildene gir ikke fra seg ultrafiolett eller infrarødt lys.

Fri for kvikksølv

LED-lampene inneholder ikke kvikksølv, og gir derfor ingen forurensning av miljøet ved uforsiktig håndtering av avfall.